Polícia preverí košickú akadémiu, kde sa mali brať úplatky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

KOŠICE 8. júla (WEBNOVINY) – Prípadom údajnej korupcie a nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami na košickej Obchodnej akadémii Polárna sa bude zaoberať polícia. Vyplýva to z listu, ktorý dostal prepustený učiteľ tejto školy Oto Žarnay z kancelárie predsedu vlády.

Oto Žarnay sa listom obrátil na premiéra Roberta Fica a žiadal v ňom o prešetrenie podozrenia z korupcie a zlého finančného hospodárenia Obchodnej akadémie Polárna Košice.

Ako v utorok Žarnay informoval agentúru SITA, kancelária premiéra sa obrátila na riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) Prezídia Policajného zboru Daniela Gogu a žiada o priame vybavenie jeho žiadosti.

Bývalého učiteľa a predsedu školskej rady z Obchodnej akadémie Polárna 1 v Košiciach Ota Žarnaya prepustili po tom, čo upozornil na nehospodárne vynakladanie finančných prostriedkov, čo neskôr potvrdila aj kontrola z Útvaru hlavného kontrolóra Košického samosprávneho kraja. Doposiaľ však neboli voči nikomu vyvodené žiadne dôsledky. Oto Žarnay podal na súd žalobu pre neplatné rozviazanie pracovného pomeru.

Prepustený učiteľ Žarnay získal ocenenie Biela Vrana, ktoré udeľuje Aliancia Fair Play a Via Iuris. Biela Vrana je ocenením spoločensky prínosného a odvážneho občianskeho činu. Udeľuje sa ľuďom, ktorí sú ochotní brániť pravdu a spravodlivosť, konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu, potlačili osobné záujmy v mene verejného prínosu, hodnôt či princípov a mohli pritom podstúpiť riziko, príkorie či odsúdenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Oto Žarnay