Počasie ničilo Slovensko, hasiči bojovali s vodou i stromami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rozvodnený Ľubický potok zaplavil časť Kežmarku
Obyvatelia Kežmarku majú za sebou rušnú noc. V piatok nadránom kulminoval Ľubický potok, ktorý v meste zaplavil desiatky domov a objektov. Voda už mierne klesla, no stále neprestáva pršať. Kežmarok, 16. máj 2014. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BANSKÁ BYSTRICA/MYJAVA 9. júla (WEBNOVINY) – Následky lokálnej záplavy, ktorú v utorok podvečer spôsobil prívalový dážď, odstraňujú v obci Točnica v okrese Lučenec.

Ako pre agentúru SITA uviedla starostka Mária Salajová, voda z vyliateho potoka zaplavila komunikácie, záhrady a tiež dva rodinné domy.

Obec mala tretí povodňový stupeň

„Tretí povodňový stupeň sme odvolali ešte večer, stále však platí druhý stupeň, kým neodstránime blato z komunikácií a nevyčistíme koryto potoka,“ povedala starostka.

Ako dodala, takáto situácia sa pri väčších prívalových dažďoch v obci opakuje. Vyriešiť by to mal suchý polder nad obcou, ktorého projekt už majú vodohospodári pripravený, pre nedostatok financií ho však zatiaľ nevybudovali.

Obrovský strom privalil autá

Asi pätnásť metrov vysoký strom s priemerom kmeňa 40 centimetrov spadol v utorok napoludnie na dve osobné autá zaparkované pri bytovom dome na Uhrovej ulici v Myjave.

Na miesto privolali myjavských hasičov, ktorí opatrne stromy rozrezali na malé časti tak, aby pritom nepoškodili autá. Agentúru SITA informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Okrem tohto výjazdu zasahovali myjavskí hasiči ešte pri ďalších dvoch udalostiach, pri ktorých v dôsledku zhoršeného počasia spadli stromy na cestu. Podľa Petríka nebol nik zranený.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav