Vláda zvolila tajomníka hospodárstva, Fico rokovať neprišiel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlada
Pohľad do rokovacej sály počas rokovania 116. schôdze vlády SR. Bratislava, 9. júl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 9. júla (WEBNOVINY) – Kabinet v stredu schválil za štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Rastislava Chovanca. O ďalších nových štátnych tajomníkoch však zatiaľ vláda nerozhodla.

Ako po stredajšom rokovaní vlády povedal médiám podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák, „toto sú predovšetkým vzťahy jednotlivých ministrov s premiérom a ja žiadnu bližšiu informáciu na to dať neviem“.

Premiér má už dlhšie zdravotné problémy

Samotný šéf rezortu vnútra svojich štátnych tajomníkov vymeniť neplánuje, lebo, ako tvrdí, je „minister, ktorý má dobrý tím“. Doplnil, že Rastislava Chovanca pozná osobne iba málo. „Teším sa, ak je to mladá krv, že môže pomôcť zvýšiť pružnosť tohto ministerstva, samotný pán minister je novou krvou, takže takýto nový tím môže byť prínosom,“ myslí si Robert Kaliňák. Minister vnútra a podpredseda vlády viedol stredajšie rokovanie vlády za premiéra Roberta Fica.

Dôvodom neprítomnosti Roberta Fica na rokovaní vlády sú zdravotné problémy, médiám to povedal Robert Kaliňák. Bližšie zdravotné problémy predsedu vlády nešpecifikoval, len naznačil, že ide o dlhodobejšie ťažkosti. „Problémy pretrvávajú už posledné dva mesiace,“ dodal Kaliňák, ktorý verí, že verejnosť sa o predsedu vlády obávať nemusí.

Premiér Fico sa mal v sobotu 5. júla zúčastniť na oslavách Sviatku sv. Cyrila a Metoda v Nitre. V deň osláv informovala hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová o tom, že pre zmenu programu sa premiér na oslavách nezúčastní.

Chovanec pôsobí v SPP

O týždeň má Robert Fico odcestovať na zasadnutie Európskej rady. Návrh účasti oficiálnej delegácie Slovenskej republiky vedenej premiérom na zasadnutí Európskej rady 16. júla v Bruseli v stredu schválila vláda. Ministri sa stretli na rokovaní vlády posledný raz pred letnou päťtýždňovou pauzou.

Novým štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva bude s účinnosťou od štvrtka 10. júla Rastislav Chovanec. Nastúpi na miesto po Pavlovi Pavlisovi, ktorý po demisii Tomáša Malatinského postúpil na post ministra hospodárstva.

Chovanec je predsedom dozornej rady v spoločnosti SPP distribúcia a poradcom premiéra pre investície. S novým ministrom a spomínanou výmenou na poste štátneho tajomníka sa výmeny na ministerstve hospodárstva nekončia. Na návrh nového ministra Pavlisa sa vymení aj vedúci služobného úradu. Martina Holáka od 10. júla nahradí Roman Kováč. Tento návrh rovnako dnes schválil kabinet.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MH Ministerstvo hospodárstva SRVláda SR