Balíte sa na festival? Na toto určite nezabudnite!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 9. júla (WBN/PR) – Je tu júl, prázdniny a voľné dni. Leto je čas dovoleniek, slnečných dní, teplého počasia aj hudobných festivalov. Ak patríte aj vy k nadšencom, ktorý každoročne navštívia niekoľko festivalov alebo idete na hudobný festival prvýkrát, určite sa vám zíde náš manuál – povinná výbava, ktorá by vám nemala určite chýbať.

1) V prvom rade nezabudnite na peňaženku s dokladmi, najmä občianskym preukazom a preukazom zdravotného poistenia. Samozrejme, zbaľte si aj vstupenku, ak ju už máte kúpenú.

2) Festival nie je módna prehliadka a ani s outfitom to netreba preháňať. Dôležité je cítiť sa pohodlne. Takže dámy, opätky nechať v skrini a ideálne vziať si jednoduché sandále či šľapky na deň a na večer tenisky. Ak bude teplo, skombinujte šortky s plavkami (dievčatá) a tielkom, no večer určite nezabudnite na mikinu či tenkú bundičku.

3) Myslite na opaľovací krém, balzam na pery, slnečné okuliare a pokrývku hlavy (šiltovka, klobúk, šatka…). Nechcete predsa stráviť koncerty vašich obľúbených kapiel so zdravotníkmi.

4) Ak zostávate na noc, vezmite si stan, spacák a karimatku. Fajnovejší si môžu zobrať aj nafukovačku, na ktorej sa spí o niečo pohodlnejšie.

5) V noci vám do správneho stanu pomôže trafiť vrecková baterka. Zoberte si ju.

6) Z hygienických vecí si zbaľte aspoň základ – zubnú kefku a pastu, mydlo, deodorant. Večer sa však môže zísť aj repelent, dezinfekčný gél a leukoplast. Po ťažkej noci pomôžu tabletky proti bolesti. Sprchu nahradia v nutných prípadoch aj vlhčené utierky, no a papierových vreckoviek si zbaľte hneď niekoľko balení.

7) Keďže počasie je cez leto niekedy nevyspytateľné, buďte pripravení aj na dážď a blato. Ideálne, ak sa vám do batožiny zmestia ešte štýlové gumáky a tenký pršiplášť. Dáždnik je na takýchto akciách trošku nepraktický (a niekde aj zakázaný).

8) Dievčatá by nemali zabudnúť na menšiu kabelku, do ktorej schovajú najnutnejšie (a najdrahšie) veci, ktoré je dobré mať stále pri sebe. Chalani si zväčša vystačia s vreckami na nohaviciach.

9) Pre neopakovateľné zážitky si vezmite aj fotoaparát, no najskôr si overte, či ich pravidlá usporiadateľov povoľujú. V dnešnej dobe smartfónov je to však už skôr výnimka.

10) A nezabudnite na pitný režim! Do priestorov konania akcie je zakázané nosiť sklené fľaše, no objavujú sa už aj zákazy nosenia plastových fliaš. Piť napriek tomu nezabúdajte a zastavujte sa pravidelne v stánkoch s občerstvením.

Pred každým festivalom si však preverte, čo je zakázané a povolené vnášať do priestoru tej vašej akcie. Každý festival má iné pravidlá a iné zákazy, tak sa nimi snažte riadiť. A potom na vás čaká už len nekonečná zábava!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Pricemania.sk