Plénum ústavného súdu prerokovalo postup v kauze Čentéš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Centes
Jozef Čentéš. Foto: SITA/Marián Peiger

KOŠICE 10. júla (WEBNOVINY) – Plénum ústavného súdu na neverejnom zasadnutí v stredu prerokovalo ďalší postup vo veciach ústavných sťažností sťažovateľa Jozefa Čentéša, v ktorých namietol porušenie základných práv zaručených ústavou.

Plénum prijalo uznesenie, v ktorom berie na vedomie list prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, ktorý bol predsedníčke ÚS Ivette Macejkovej doručený 3. júla. V liste Kiska uviedol, že sa stal osobou, ktorá reprezentuje účastníka v konaniach o sťažnostiach Jozefa Čentéša.

Ako účastník týchto konaní prezident Kiska vyhlásil, že nemá žiadne námietky zaujatosti voči sudcom ÚS a ani sa nestotožňuje s námietkami zaujatosti vznesenými bývalým prezidentom Ivanom Gašparovičom. Prezident zároveň navrhol, aby ústavný súd v oboch konaniach bez zbytočného odkladu konal a rozhodol.

Plénum rozhodlo, že v zmysle platného rozvrhu práce bude vo veci vedenej pod sp. zn. III. ÚS 427/2012 zo 7. novembra 2011 rozhodovať senát v zložení: predseda senátu a sudca spravodajca Lajos Mészáros a sudcovia Rudolf Tkáčik a Sergej Kohut. Vo veci vedenej pod sp. zn. Rvp 11/2013 z 3. januára 2013 bude rozhodovať senát v zložení: predseda senátu a sudca spravodajca Ladislav Orosz a sudcovia Marianna Mochnáčová a Ľudmila Gajdošíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef Čentéš
Firmy a inštitúcie Ústavný súd SR