Učiteľ Žarnay neuspel, polícia odmietla stíhanie na akadémii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paragraf

KOŠICE 10. júla (WEBNOVINY) – Polícia odmietla začať trestné stíhanie na základe trestného oznámenia Ota Žarnaya na neznámeho páchateľa pre podozrenie z nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami a na netransparentný výber poskytovateľa právnych služieb na Obchodnej akadémii Polárna Košice.

Ako vo štvrtok informoval Oto Žarnay, košické Obvodné oddelenie Policajného zboru Nad Jazerom mu zaslalo vyjadrenie k jeho trestnému oznámeniu, ktoré podal ešte 13. marca spolu s poslancom NR SR Jánom Mičovským a Miroslavom Kadúcom. Žarnay a spol. chcú podať voči uzneseniu sťažnosť.

Riaditeľ obvinenia odmietol a to stačilo

V uznesení obvodné oddelenie polície uvádza, že trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za netransparentný výber poskytovateľa právnych služieb a nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami vo výške 5350 eur odmieta.

Polícia vypočula riaditeľa Petra Ivana, ktorý ako štatutárny zástupca školy všetky obvinenia odmietol. V odôvodnení uznesenia polícia uvádza, že nebolo preukázané žiadne protiprávne konanie a v danom prípade sa riaditeľ Peter Ivan nedopustil prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní.

Trestné oznámenie Ota Žarnaya obsahovalo aj podozrenie z prečinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. V uznesení sa uvádza, že orgány činné v trestnom konaní skúmajú v samostatnom trestnom konaní, či bol spáchaný tento skutok.

Hlavný kontrolór zistil porušenie zákonov

Porušenie zákonov pri verejnom obstarávaní ako aj nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami konštatovala aj kontrola hlavného kontrolóra Košického samosprávneho kraja Vojtecha Farkaša.

Správu z kontroly zaslal kontrolór ako podnet na Správu finančnej kontroly. „Podanie hlavného kontrolóra Košického samosprávneho kraja Vojtecha Farkaša o podozrení z nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami na Obchodnej akadémii Polárna Košice je v štádiu analýzy predloženého spisového materiálu,“ odpovedal dnes agentúre SITA vedúca odboru Správy finančnej kontroly Košice Ivana Urdzíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Oto Žarnay
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR