Kiska vymenoval veľvyslancov, do Dánska ide Lajčákov hovorca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Kiska je v Poľsku, stretol sa s Komorowským
Prezident SR Andrej Kiska na tlačovej besede po spoločnom rokovaní s prezidentom Poľska pri príležitosti návštevy prezidenta SR v Poľsku. Poľsko, Varšava, 15. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. júla (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska v stredu vymenoval piatich nových veľvyslancov, medzi nimi aj hovorcu ministerstva zahraničných vecí Borisa Gandela, ktorý pôjde do Dánska. V Kodani Gandel nahradí Radomíra Boháča, ktorý je na svojom poste od roku 2011.

Boris Gandel je hovorcom ministra Miroslava Lajčáka od apríla 2012, predtým niekoľko rokov pracoval ako hovorca Tatra banky. Má však aj skúsenosti s prácou na veľvyslanectve.

V minulosti pôsobil štyri roky ako zástupca veľvyslanca v Prahe, niekoľko rokov strávil aj na ambasáde v Rusku. Kto bude novým hovorcom rezortu diplomacie, Gandel ešte neprezradil. „To je predčasná otázka. Určite rezort zverejní meno včas,“ povedal.

Zmeny nastanú aj na veľvyslanectve v Berne, kde po štyroch rokoch končí Ján Foltín. Novou veľvyslankyňou vo Švajčiarskej konfederácii a Lichtenštajnskom kniežatstve sa stane Andrea Elscheková-Matisová, ktorá v minulosti zastávala funkciu vedúcej Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Do Fínska odchádza Tibor Králik, vedením ambasády bol doteraz poverený Miloslav Beňačka. Novým veľvyslancom v Kórejskej republike bude Milan Lajčiak, ktorý nahradí Dušana Bellu. V Kuvajte končí Ivan Lančarič, Kiska dnes na jeho miesto vymenoval Pavla Svetíka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska