Slováci pozor, na trhu môžu byť nebezpečné krémy na bielenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nebezpecna kozmetika
Nebezpečný je aj krém na bielenie pokožky značky Caro Light. Foto: Ec.europa.eu

BRATISLAVA 16. júla (WEBNOVINY) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) varuje pred nebezpečnými výrobkami na bielenie pokožky. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická, upozornil na ne rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky Rapex v Rakúsku a vo Francúzsku. „Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike,“ upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Prvým potenciálne nebezpečným výrobkom je krém na bielenie pokožky značky Bio-Claire pochádzajúci zo Senegalu. Nachádza sa v 350 ml bielej plastovej fľaške s obrázkom ženy.

Nebezpecna kozmetika
Foto: Ec.europa.eu

Nebezpečný je tiež druhý výrobok, takisto krém na bielenie pokožky značky CARO LIGHT, výrobná dávka/typ: Lot : F0712. Prípravok pochádza z Demokratickej republiky Kongo.

Jeho dovozcom je KAZY BEAUTY, Unit 755b Garnett, INdustrial Estada, WD95 96GN, London, UK. Výrobok sa nachádza v 30 ml plastovej fľaške s oranžovým vrchnákom. Na fľaške je taktiež obrázok ženy.

Oba výrobky obsahujú látku clobetasol propionate. Tá patrí medzi glukokortikoidy, ktoré sa nachádzajú na zozname zakázaných látok v kozmetických výrobkoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Rovný
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR