Do Procházkovej Siete chcelo za dva týždne vstúpiť 700 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
K volebným urnám sa vybrali aj kandidáti na prezidenta
Kandidát na prezidenta SR Radoslav Procházka (uprostred) počas volebného aktu v rámci prvého kola voľby prezidenta Slovenskej republiky na ZŠ Slobodného slovenského vysielača. Banská Bystrica, 15. marec 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 16. júla (WEBNOVINY) – Do strany Sieť, ktorá spustila proces prijímania nových členov, sa hlásia stovky záujemcov. Od 3. júla vyplnilo formulár pre vstup do strany 700 záujemcov, stovky ďalších prejavili záujem o inú formu spolupráce ešte pred vznikom strany, informoval Martin Dubéci zo strany Sieť.

Z doteraz prijatých prihlášok podľa Dubéciho vyplýva, že takmer polovica záujemcov (48 percent) je vo veku do 34 rokov a až 80 percent záujemcov nikdy v minulosti nebolo v politickej strane. „Najväčšia časť potenciálnych členov pochádza z Prešovského a Košického kraja. Prihlášku vyplnili záujemcovia zo 76 okresov Slovenska,“ dodal.

Obrazom: Radoslav Procházka registroval novú politickú stranu Sieť

Prípravný výbor Siete bude podľa Dubéciho postupne spracovávať prihlášky a kontaktovať záujemcov o členstvo. „Veľmi ma teší, že ľudia z každého kúta Slovenska vidia v členstve v Sieti príležitosť podieľať sa na skutočnej zmene pomerov a že sú na tento úmysel pripravení vyhrnúť si rukávy,“ povedal zakladateľ Siete Radoslav Procházka.

Politickú stranu Sieť zaregistrovali na ministerstve vnútra 12. júna. Členovia prípravného výboru strany sú Radoslav Procházka, primátorka Prievidze Katarína Macháčková a prodekanka fakulty Medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarína Cséfalvayová.

Založenie Siete oznámil Procházka so skupinou prívržencov 26. apríla v Prešove. Strana sa vyhraňuje ako pravý stred. Procházka potvrdil, že k založeniu strany ho motivoval dosiahnutý výsledok v prvom kole prezidentských volieb, keď skončil na treťom mieste. Do strany Sieť chce dostať mladých ľudí. Hlavným súperom na politickej scéne im bude strana Smer-SD.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína CséfalvayováKatarína MacháčkováMartin DubéciRadoslav Procházka