Tragická nehoda, mladý cyklista zomrel pod kolesami prívesu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehôd cyklistov pribúda
Od začiatku roka do 28. februára zaevidovali policajti šesť nehôd, ktoré spôsobili cyklisti. V dvoch prípadoch utrpeli cyklisti ťažké zranenia a rovnako v dvoch prípadoch figuroval aj alkohol. Foto: SITA/KR PZ Trenčín

BRATISLAVA 17. júla (WEBNOVINY) – Na ceste I/64 medzi obcami Konská a Zbyňov v okres Žilina sa vo štvrtok pred 9:30 stala tragická dopravná nehoda, po ktorej zomrel 14-ročný cyklista. V skupine štyroch cyklistov jazdiacich v smere od Žiliny na Rajec išiel 14-ročný cyklista zo Žiliny ako posledný.

Z doposiaľ presne nezistených príčin mal kolíziu s cyklistom jazdiacim pred ním. Následne spadol na vozovku pod kolesá prívesu práve prechádzajúceho nákladného motorového vozidla. Informoval o tom žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Nákladné motorové vozidlo Iveco s prívesom viedol 34-ročný vodič z okresu Ilava. Mladého cyklistu po dopravnej nehode previezli do nemocnice, kde, žiaľ, zraneniam podľahol.

Alkohol u vodiča nákladného motorového vozidla nezistili, u cyklistu nariadili pitvu. Príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú.

Nehoda
Foto: KR PZ Trnava

Dopravná nehoda sa stala vo štvrtok pred 13:00 na 32. kilometri diaľnice D2 v smere do Bratislavy.Na mieste udalosti zasahovali malackí hasiči, ktorí urobili na vozidle protipožiarne opatrenia a poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc. Pri nehode sa zranili dvaja ľudia.

Pre dopravnú nehodu diaľnicu D2 na tomto úseku v smere do Bratislavy uzatvorili. Informovalo o tom Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať