Vydali výstrahu druhého stupňa pred horúčavami, hrozia búrky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pocasie teplo leto kupanie kupalisko chlapec horucavy
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. júla (WEBNOVINY) – Letné horúčavy sa stupňujú. Od juhu až juhozápadu prúdi na Slovensko veľmi teplý tropický vzduch. Vysoké teploty trápia najmä západnú a južnú časť Slovenska.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na svojej internetovej stránke na horúčavy výstrahami. Kým v nedeľu platila výstraha prvého stupňa, na pondelok už je vyhlásená aj druhostupňová výstraha. Hydrometeorológovia varujú výstrahou prvého stupňa aj ped búrkami, ktorá platí pre celé územie Slovenska s výnimkou Košického kraja.

V pondelok k nám vyvrcholí teplý vzduch od juhozápadu pred studeným frontom. Bude prevažne polojasno, neskôr v západnej polovici Slovenska pribudne oblačnosti a na západe miestami, inde len ojedinele sa vyskytnú búrky alebo prehánky.

Najvyššia denná teplota dosiahne 29 až 35 stupňov Celzia, na horách vo výške 1500 metrov hlásia okolo 19 stupňov. Fúkať má juhovýchodný až južný vietor do 20 kilometrov za hodinu.

Druhostupňová výstraha platí pre celý Bratislavský kraj, ale aj pre okresy Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta a Senec. Výstraha prvého stúpňa sa týka aj okresov Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre takmer všetky kraje okrem Košického.

Mapa
Foto: Shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia