Brutálne útoky na východe, recidivisti dobili mužov tyčami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Krv ruka zranenie
Foto: www.flickr.com

KOŠICE 21. júla (WEBNOVINY) – Dvaja zranení sú výsledkom brutálneho útoku troch mladíkov pred pohostinstvom v Dobšinej v Rožňavskom okrese. Doposiaľ raz trestaný 16-ročný Ľudovít, o rok starší zatiaľ trikrát trestaný Ondrej a päťkrát trestaný 19-ročný Ervin útočili železnými tyčami.

Mladý Rožňavčan skončil horšie

V sobotu nadránom Ondrej napadol 21-ročného mladíka, tyčou ho udrel do hlavy a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi týždeň. Napadnutému mladíkovi sa podarilo ujsť.

Následne všetci traja mladí páchatelia zaútočili aj na 24-ročného Rožňavčana. Ten skončil oveľa horšie. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, páchatelia ho dobili a dokopali a železnými tyčami ho bili po celom tele.

Brutálny útok mačetou

Potom mu prehľadali vrecká a ukradli mu šesť eur, cigarety a mobil. Dobitý muž skončil s vážnymi zraneniami, liečiť sa bude minimálne šesť týždňov. Všetci traja útočníci skončili v policajnej cele, obvinili ich z lúpeže a vyšetrovateľ spracoval aj návrh na ich vzatie do väzby.

Trestná sadzba v takomto prípade je 10 až 15 rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Pred chatrčou v Sečovciach v Trebišovskom okrese zase 39-ročný Marek mačetou napadol 46-ročného muža. Vyhrážal sa mu, že ho zabije a niekoľkokrát ho udrel do ramena, ruky a chrbta. Spôsobil mu rezné rany, z ktorých sa bude liečiť asi týždeň. Útočníka obvinili z nebezpečného vyhrážania a výtržníctva, stíhaný je na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia