Podľa Galka sa Malatinskému v Chorvátsku nechcelo šoférovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dovolenka, teplo, leto, horucavy, more, pocasie
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. júla (WEBNOVINY) – Podpredseda SaS a člen parlamentného brannobezpečnostného výboru Ľubomír Galko nevidí dôvod na to, aby exminister hospodárstva Tomáš Malatinský tri mesiace používal policajnú ochranku.

Ako však povedal pre agentúru SITA, minister vnútra má právo mu ju udeliť. „Keď som končil ako minister v rezorte obrany, požiadal som o predĺženie ochranky. Vtedajší minister vnútra Daniel Lipšic mi ju pridelil na dva týždne, čo som akceptoval. Neviem, že by Malatinský bojoval proti korupcii. Beriem to, že sa mu nechcelo šoférovať po Chorvátsku,“ vyhlásil Galko.

Podľa Hlinu inde nie je Kaliňák taký operatívny

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽaNO a člena brannobezpečnostného výboru je otázka, či pridelenie ochranky súvisí s bezpečnosťou exministra alebo jeho pohodlím. „Ak je to vec bezpečnosti, ktorá súvisí so štátnou službou, tak je to v poriadku. Treba to preveriť, či nie sú zneužívané štátne zdroje na osobné pohodlie,“ povedal Vašečka v pondelok pre agentúru SITA.

Minister vnútra Robert Kaliňák nie je podľa nezaradeného poslanca NR SR Alojza Hlinu taký operatívny v iných prípadoch, kde je reálne ohrozenie, ako v prípade pridelenia policajnej ochrany exministrovi hospodárstva Tomášovi Malatinskému. Hlina pripomenul, že parlamentný brannobezpečnostný výbor má od februára otvorenú schôdzu, ktorú zvolala opozícia o útokoch mladých Rómov na starších ľudí na východe Slovenska.

Kaliňák dvakrát neprišiel

„Neprijali sme uznesenie, predsedovi výboru Jaroslavovi Baškovi je to jedno, minister Kaliňák dvakrát neprišiel. Je to nepomer s pridelením ochranky exministrovi,“ povedal Hlina v pondelok pre agentúru SITA. Podľa neho tí, ktorých záujmy obhajoval minister, majú kvalifikovanejšiu ochranu ako štát. „Možno šetria aj na tom,“ konštatoval Hlina.

Exminister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorý začiatkom júla odišiel z funkcie, má naďalej policajnú ochranu.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicĽubomír GalkoRobert KaliňákTomáš Malatinský