Tehotnú podnikateľku obžalovali, pripravovala vraždu manžela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tehotenstvo
Foto: www.dalarna.in

PEZINOK 22. júla (WEBNOVINY) – Tehotná podnikateľka Eva T.–Z. bude čeliť v súdnom procese obžalobe z objednávky vraždy manžela Ľudovíta a naďalej zostáva vo väzbe. Obžalobu na 32-ročnú ženu v utorok prijal na verejnom zasadnutí Špecializovaný trestný súd v Pezinku, hlavné pojednávanie sa začne 6. augusta. „Skutok, ktorý je mi kladený za vinu, odmietam. Ja som vraždu manžela neplánovala,“ povedala v utorok na súde obžalovaná podnikateľka.

Rodiť má v septembri

Obžalovaná je vo väzbe pre obavu z možného pokračovania v trestnej činnosti, v prípravnom konaní neuspela so žiadosťami o prepustenie na slobodu. V utorok upozornila, že je už vo vysokom štádiu tehotenstva, rodiť by mala na konci septembra. Po pôrode podľa vlastných slov určite nebude mať žiadne myšlienky, aby riešila svojho manžela alebo hocikoho iného. Súd však konštatoval, že dôvod preventívnej väzby trvá naďalej.

Podnikateľku s českým občianstvom zadržala polícia 24. januára tohto roka a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt.

Kamarát plánovanú vraždu oznámil

Podľa vyšetrovateľov a prokuratúry o zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Údajne mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo, a tak Martinovi odporučila, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu údajne sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti podnikateľke.

Eva T.-Z. je obvinená za úkladnú vraždu blízkej osoby v štádiu prípravy so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podnikateľka obvinenie popiera a tvrdí, že je založené na výpovediach svedka, ktorého považuje za nedôveryhodnú osobu. Údajný majetkový prospech ako motív vraždy označila za vykonštruovaný políciou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia