Procházka priznal, že hlas na Matovičovej nahrávke je jeho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Radoslav Procházka dodržal svoj sľub a v druhom kole volieb podporí opozičného kandidáta. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 22. júla (WEBNOVINY) – Hlas na nahrávke, ktorú pripravil poslanec Igor Matovič (OĽaNO) a v utorok niekto bez jeho vedomia zverejnil na internete, patrí neúspešnému prezidentskému kandidátovi a zakladateľovi strany Sieť Radoslavovi Procházkovi.

Potvrdil to sám Procházka počas tlačovej besedy, ktorú odvysielala televízia TA3. „Je to môj hlas, hrdo sa k nemu hlásim a moje vyjadrenia sú tam celkom zručne zostrihané. Matovič to mal od začiatku pripravené ako klasickú provokáciu,“ vyhlásil Procházka.

Video: Nahrávka Igora Matoviča s Radoslavom Procházkom

Celá nahrávka o podmienkach zverejnenia predvolebnej inzercie je podľa neho upravená Matovičom, ktorého Procházka nazval dídžejom. Od lídra OĽaNO vraj nechcel inzerciu bez dokladu, celý čas sa bavili len o tom, akú zľavu dostane a akým spôsobom to zaplatí. Matovičovo vydavateľstvo regionPRESS totiž podľa Procházku dáva 50-percentnú zľavu na inzerciu politikom, strana SaS má však až 75-percentnú zľavu.

Komu veríte v kauze nahrávka, Procházkovi či Matovičovi?

Procházka sa teda počas rozhovoru o ňu uchádzal. „Je to tak pekne vyskladané, že môže to budiť nejaký dojem, ale my sme sa bavili o tej 50 verzus 75 percentnej zľave, koľko sa zaplatí pri objednaní a koľko pri dátume splatnosti, tam bolo veľa debaty o tom, v akých platbách sa to zaplatí, to je celé,“ dodal.

Keď sa s Matovičom rozprával, Procházka ani netušil, že si ho nahráva. Pôvodným účelom rozhovoru totiž podľa neho bolo získať podporu OĽaNO pre jeho prezidentskú kandidatúru.

Procházka poprel, že by Matovičovi hovoril, že na kampaň minie 500 až 600-tisíc eur. „Ja tam hovorím, koľko by som chcel vo finále minúť. Žiaľ, vzápätí nám došli peniaze a ten cieľ, ktorý som mal, sa nám nedoparilo splniť a museli sme zrušiť všetky tie spoty,“ poznamenal. Zakladateľ Siete poprel aj to, že by poslal minulý rok v septembri do vydavateľstva regionPRESS ženu z jeho reklamnej agentúry, ktorá žiadala inzerciu za 8,5 tisíca eur bez dokladu.

„Tam sa spomína to, že prišla nejaká slečna pýtať inzerciu bez faktúry. My sme v tom čase žiadnu inzerciu ani nemali a doteraz neviem, kto to mal byť.“ Procházka je pripravený vypovedať aj na generálnej prokuratúre. „Som rád, že som sa do tej pasce nechytil a že dnes na rozdiel od pána premiéra sa viem k svojmu hlasu prihlásiť,“ ukončil Procházka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka