Napriek búrkam a dažďom čaká Slovensko horúci víkend

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dazd
Foto: celebratewomantoday.com

BRATISLAVA 25. júla (WEBNOVINY) – Nad strednou Európou sa udržiava nevýrazné tlakové pole. Informuje o tom stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu Shmú.sk.

V piatok bude polooblačné až oblačné počasie. Na strednom a východnom Slovensku sa môžu miestami vyskytnúť prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky. Na západe sa zrážky objavia len ojedinele. Ráno si však treba dávať pozor na hmlu.

Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 30 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 23 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať má slabý vietor.

Počasie
Foto: shmu.sk

V sobotu Vo vyšších hladinách ovzdušia k nám bude prúdiť od juhu teplý vzduch. Očakávaná je prevažne polooblačná obloha. Ojedinele sa vyskytnú prehánky a búrky.

Bude teplo, teplota dosiahne cez deň 26 až 31 stupňov Celzia, na severe okolo 24 stupňov. Zafúka prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Pocko
Foto: shmu.sk

V nedeľu sa medzi tlakovou výšou nad Atlantikom a vysokým tlakom nad východnou Európou nad vnútrozemím udrží pole nižšieho tlaku, v ktorom sa sformuje frontálne rozhranie.

Počasie bude prevažne oblačné a najmä cez deň sa na viacerých miestach objaví dážď, prehánky, lokálne aj búrky. Bude však teplo, denná teplota vystúpi na 26 až 31 stupňov.

Pocko
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia