KDH, Most-Híd, NOVA a SaS podporia v Starom Meste Grendela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Grendel
Podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel (vľavo). Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS podporia v jesenných komunálnych voľbách v boji o starostu Starého Mesta podpredsedu hnutia NOVA Gábora Grendela.

Vo voľbách tak budú postupovať spoločne, v bratislavskom Starom Meste tiež postavia spoločnú kandidačnú listinu na poslancov miestneho zastupiteľstva, agentúru SITA informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA. Strany sa na tom dohodli v Memorande o spoločnom postupe, ktoré podpísali ich krajskí a okresní predsedovia.

„Chceme, aby zo Starého Mesta opäť vyžarovalo, že je najvzácnejšou časťou Bratislavy. Aj staré vie byť pekné, ale len vtedy, keď sa oň starajú ľudia, ktorým na tom záleží,“ uviedol kandidát na starostu Gábor Grendel.

Staromestská koalícia KDH, Most-Híd, NOVA, SaS zostáva otvorená aj pre ďalšie stredo-pravé subjekty a nezávislé osobnosti. Definitívnu kandidátku a volebný program predstaví na jeseň.

V bratislavskom Starom Meste chce na jeseň o starostovskú stoličku opäť zabojovať aj súčasná starostka mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Konkurovať chce tiež občiansky aktivista Kristián Straka, ktorý sa chce o hlasy občanov uchádzať ako nezávislý kandidát.

Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na takýto termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Gábor GrendelPavol PaškaTatiana Rosová