Matovič chce Procházkovo 'áno' na zverejnenie celej nahrávky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matovic
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na tlačovej besede o nahrávkach predsedu strany Sieť Radoslava Procházku. Bratislava, 23. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 23. júla (WEBNOVINY) – Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič v stredu vyzval lídra strany Sieť a niekdajšieho prezidentského kandidáta Radoslava Procházku, aby mu dovolil zverejniť celú nahrávku z ich rozhovoru o inzercii v Matovičových inzertných novinách.

Procházka by podľa Matoviča mal byť chlapom a okrem hlasu sa prihlásiť aj k obsahu. „Bola tam iba jedna jediná pravda – keď povedal, že ten hlas je jeho, všetko ostatné bola lož,“ povedal Matovič na margo Procházkovej reakcie na zverejnené časti rozhovoru. „Stačí, ak povie súhlasím, a ja zverejním celú nahrávku,“ dodal predseda obyčajných ľudí.

Komu veríte v kauze nahrávka, Procházkovi či Matovičovi?

Líder OĽaNO vraj nahrávku nezverejnil

Matovič naďalej odmieta, že by video, ktoré sám pripravil, zverejnil on alebo niekto z jeho okolia. Pripravený je to potvrdiť aj na detektore lži. „Ale najprv by na detektor lži mal ísť Procházka,“ poznamenal. Ako video mohlo uniknúť z jeho počítača zatiaľ neriešil a ani po tom nepátra.

Video: Nahrávka Igora Matoviča s Radoslavom Procházkom

Líder obyčajných zároveň odmieta, že postupné zverejňovanie informácií o Procházkovi z jeho strany sa dá chápať aj ako účelový útok na politického oponenta, ktorý mu aktuálne najviac škodí. Matovič totiž prvé informácie o inzercii pre Procházku zverejnil až začiatkom júna, hoci prezidentské voľby sa konali v marci. Medzitým prieskumy verejnej mienky ukázali, že Procházkov nový subjekt Sieť naberá podporu občanov, naopak, preferencie OĽaNO v niektorých prieskumoch klesali.

Zverejnenie nahrávky pred voľbami by Matovičovi uškodilo

Matovič zopakoval, že nechcel vstupovať do prezidentskej kampane ani do kampane do volieb do EP. „Bol by som najväčší hajzel, ktorý som aj tak,“ konštatoval na otázku, prečo s nahrávkou na verejnosť nepredstúpil po tom, ako ju získal. V prezidentskej kampani by mu podľa neho ľudia neverili a považovali ho za Ficovho agenta.

Matovič, ktorý pôvodne tvrdil, že nemá žiadne dôkazy o rozhovore a všetko sa stalo medzi štyrmi očami, najprv volal Procházku na detektor lži. „Budem sa ho pýtať otázky o čiernom financovaní jeho kampane, na jeho sponzorov a skutočné náklady na kampaň. Ak sa dokáže, že som si to vymyslel, odídem definitívne z politiky,“ vravel začiatkom júna. Potom bol na detektore lži samotný Matovič. Neskôr pripustil, že klamal, a má ako dôkaz nahrávku rozhovoru.

Procházka poslal odkaz spravodajcom

„Hrdo sa hlásim k tomu, k čomu ma viedli rodičia, neklamať a nekradnúť,“ povedal v stredu novinárom Matovič. Na Slovensku podľa neho musí skončiť systém, v ktorom si utajení sponzori kupujú a financujú po moci bažiacich politikov, ktorí im potom za judášsky groš splácajú túto podporu v podobe rozkrádania štátneho majetku.

„Politický podnikateľ má dnes zase nejakú tlačovku, takže odkaz monitorujúcim spravodajským dôstojníkom: Ak by OĽANO aj tridsiatupiatu tlačovku za sebou venovalo mojej osobe a poslanec Matovič medzičasom prišiel na ôsmu verziu toho istého príbehu, tak napíšte, čo len chcete, mne je to úprimne jedno. Obyčajný cirkus bude v meste už naveky stanovať bez našej účasti, máme tu strašne veľa skutočnej roboty,“ reagoval Procházka na sociálnej sieti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka