Bratislavčanom je v komunálnej politike najbližší Smer

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Smer
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. júla (WEBNOVINY) – Bratislavčanom je v komunálnej politike svojím programom a osobnosťami najbližšia strana Smer-SD. Ako najsympatickejšiu ju označilo 26,3 percenta respondentov prieskumu, ktorí sa rozhodli označiť niektorú zo strán.

Druhou najsympatickejšou je pre obyvateľov s trvalým pobytom v Bratislave strana Sieť, ktorú označilo 12,6 percenta ľudí, rozhodnutých vyjadriť svoje sympatie konkrétnej strane. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK, ktorý robili od 18. do 21. júla na vzorke 802 respondentov s trvalým pobytom v hlavnom meste.

Respondentov vyberali pravdepodobnostným štatistickým výberom a oslovení účastníci odpovedali na dotazník v osobnom rozhovore zoči-voči. Odpovedali pritom na otázku: „Ak by ste vychádzali len z hľadiska bratislavskej komunálnej politiky – s ktorou politickou stranou najviac sympatizujete, ktorá je Vám svojím programom a osobnosťami bližšia ako iné?“

Tretie miesto získala strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktorú sa rozhodlo označiť 10,5 percenta ľudí. Nasledovali strany KDH so ziskom 10 percent, SDKÚ-DS so ziskom 9,8 percenta, SaS so ziskom 8,3 percenta a Most-Híd s 6,2 percenta.

Pre hnutie NOVA sa vyslovilo 5,6 percenta opýtaných, 3,9 percenta respondentov označilo ako najsympatickejšiu stranu SNS, 1,7 percenta označilo stranu Zmena zdola. Strana maďarskej komunity si získala 0,4 percenta respondentov. Celkovo 4,7 percenta opýtaných sympatizuje s inými stranami. So žiadnou stranou nesympatizovalo 30,5 percenta účastníkov prieskumu.

Agentúru SITA informoval Pavel Haulík z MVK.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SMER-SD