Preferencie z prieskumov chceme zreálniť, sľubuje Beblavý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sieť beblavy prochazka hrnciar
Zľava: Nezaradení poslanci NR SR Miroslav Beblavý, Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar zo strany Sieť. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Za kľúčové považuje vznikajúca strana Sieť pretavenie výsledkov preferencií verejnej mienky do hmatateľnej politickej reality, a tiež to, že „Sieť je líder toho stredopravého spektra a niekto, okolo koho sa formuje alternatíva súčasnej vláde,“ povedal pre agentúru SITA nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

Člen Siete si nemyslí, že dôvera ľudí sa získava cez superširoké koalície alebo iba vymedzovaním sa voči Smeru-SD. Skutočnosť, že 44,4 percenta voličov v posledných voľbách dalo hlas Smeru-SD, bolo podľa Beblavého veľmi silné usvedčenie pravice zo zlyhaní, ktorá to potom skúšala ako Ľudová platforma, pričom tento projekt rovnako zlyhal.

„Dôležitejšie, ako budovať koalíciu, je presvedčiť ľudí, že to myslíme vážne, že chceme byť tou alternatívou Smeru, ktorý využil slabosť druhej strany a ovládol, čo sa dá. Nie pre nenávisť, ale preto, že chceme dať lepšiu ponuku. A ak chceme dať lepšiu ponuku, musíme mať určitú voľnosť, čo bol problém pravice,“ vysvetlil Beblavý.

Opozičný poslanec pripomenul, že pravica doteraz riešila viac vzťahy medzi sebou a procesno-technickú stránku politiky, ako by sa programovo orientovala na ľudí. Za lepšiu cestu považuje urobiť čo najlepší program, komunikovať s ľuďmi, urobiť čo najsilnejšie postavenie a hľadať partnerov.

„Ale to by malo byť až to B, nie to A. Ak som slabý, nepomôže mi, že sa združím s ďalšími štyrmi slabými. Najprv musíme vybudovať silu. Ukazuje sa, že ľudia majú vôľu niekomu to silné postavenie dať, aby bola protiváha Smeru a mali sme kvalitnejšiu službu verejnosti a to je to, na čo sa chceme sústrediť,“ zdôraznil Beblavý.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Beblavý