Slovensko zasiahnu prívalové dažde, rieky sa môžu vylievať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Búrka, blesk
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – V nedeľu bude od juhovýchodu zasahovať nad našu oblasť brázda nízkeho tlaku vzduchu a Slovensko opäť potrápia búrky. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Navyše, silné prívalové zrážky môžu vo viacerých okresoch západného Slovenska spôsobiť výrazný vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch.

SHMÚ v nedeľu vydal hydrologickú výstrahu druhého stupňa pred prívalovými povodňami pre okresy Trnava, Zlaté Moravce, Žarnovica, Pezinok a Levice.

Výstrahou prvého stupňa SHMÚ varuje Malacky, Senicu, Skalicu, Prievidzu, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Topoľčany, Nové Zámky, Krupinu a Veľký Krtíš. Prívalové povodne možno očakávať až do večerných hodín.

Vystraha
Foto: www.shmu.sk

Pre celé Slovensko v nedeľu tiež platí výstraha pred búrkami, s ktorými môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky.

Práve búrky podľa SHMÚ spôsobujú prechodné vzostupy vodných hladín, ale aj stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc a podchodov či podjazdov.

Vystraha
Foto: www.shmu.sk

Najvyššia denná teplota sa v nedeľu vyšplhá na 27 až 32 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude 24 až 27 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 17 stupňov Celzia. Zafúka slabý vietor, ktorý pri búrkach zosilnie.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav