Hrebienok ovládnu medvede, rodiny s deťmi si prídu na svoje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Medveď
Foto: adventure.howstuffworks.com

POPRAD 31. júla (WEBNOVINY) – Už tento štvrtok privíta Hrebienok siedmy ročník Medvedích dní, ktoré sú najúspešnejším letným podujatím vo Vysokých Tatrách v posledných rokoch. Medvedie dni za uplynulých šesť rokov prilákali do Tatier viac ako 100-tisíc návštevníkov.

Vlani prišlo na Hrebienok počas troch dní 27-tisíc návštevníkov. „Aktuálny ročník prinesie rokmi overené a odskúšané atrakcie, aj úplné novinky. Jednou z nich je predĺženie podujatia o jeden deň,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Príde aj Majster N.

Organizátori pripravili počas štyroch dní na Hrebienku bohatý program, v ktorom sa predstaví 13 rôznych divadiel a subjektov. Netradičný festival medveďov je určený predovšetkým pre rodiny s deťmi.

Chýbať nebude Majster N. Tanečná škola CreDance naučí deti tancovať medvedí tanec. Na Hrebienok prídu rozprávkoví vychovávatelia detí – divadlo Maškrta s hrou Maškrtníček, chýbať nebude Fíha tralala, Elá a Hop alebo skupina Funny Fellows. Všetkým návštevníkom sa podľa Maťašovskej oplatí priniesť so sebou aj medvedíka, za čo čaká každého návštevníka darček.

Hrebienok
Foto: SITA/Rastislav Ovšonka Foto: ilustračné, SITA/Rastislav Ovšonka

Dopravu vylepšia

Podujatie Medvedie dni bude znamenať veľký nápor na dopravu v Starom Smokovci a na Hrebienku. Pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok bude jazdiť nepretržite. Tohto roku sľubujú organizátori aj lepšie zvládnutie dopravy a parkovania v Starom Smokovci.

„Nainštalujeme dočasné dopravné značenie a je pripravená zmena organizácie dopravy v Starom Smokovci. Zároveň sme pripravili ďalšie dočasné parkovanie plochy aj s obsluhou,“ uviedol primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

Podrobnú mapu organizácie dopravy a parkovacích plôch, ako aj kompletný program podujatia nájdu návštevníci na internetovej stránke Regiónu Vysoké Tatry Regiontatry.sk. Medvedie dni na Hrebienku potrvajú až do nedele 3. augusta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Mokoš