Egypťan uniesol Slovenke syna, vypátrali ho v Budapešti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Domáce násilie, dieťa
Foto: shutterstock.com

BRATISLAVA 29. júla (WEBNOVINY) – Polícia už nepátra po štvorročnom Hamidovi Issa Hesham Abdel Hamidovi. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, pátranie po chlapcovi, ktorý bol nezvestný od 9. mája, odvolali.

V pondelok večer malého Hamida vypátrali v spoločnosti jeho otca maďarskí policajti v piatom obvode Budapešti. Chlapca podľa Kurucovej umiestnili do bezpečia až do času, kedy si ho vyzdvihla jeho matka a odviezla domov na Slovensko.

Jeho otca Hamida Issa Abdel Hamida, ktorý sa narodil v Egypte a je občanom Kamerunskej republiky, maďarská polícia zadržala na základe vydaného Európskeho zatýkacieho rozkazu. O jeho vydaní bude rozhodovať kompetentný orgán, dodala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Polícia vyhlásila pátranie po chlapcovi 9. mája tohto roka. Malého Hamida totiž podľa informácií polície 9. mája zobral cez okno bytu jeho starej mamy na Mierovej ulici v Bratislave jeho otec.

Ten údajne konal bez vedomia matky dieťaťa, ako aj babky, ktorá bola v tom čase so svojím vnukom v byte sama. „Otec s ním odišiel na neznáme miesto aj napriek rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava II, ktorý dieťa zveril do osobnej starostlivosti jeho matky,“ informovala 9. mája bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia