Slovensko ohrozovali búrky, platila výstraha prvého stupňa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Búrka, blesk
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 31. júla (WEBNOVINY) – Po okraji tlakovej níže vo vyšších vrstvách ovzdušia, nad severný Jadranom prúdil od juhovýchodu do našej oblasti vlhký a teplý vzduch. Na svojej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Vo štvrtok bolo oblačno až zamračené. Postupne sa na mnohých miestach vyskytli prehánky alebo dážď a ojedinele aj intenzívne búrky.

Najvyššia denná teplota dosiahla 24 až 30 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa pohybovalav okolí 17 stupňov Celzia. Fúkal len slabý, na západe popoludní severný vietor rýchlosti do 20 kilometrov za hodinu.

Počasie 31.7.2014
Foto: shmu.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na štvrtok výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá najprv platila pre celé územie krajiny, ale popoludní sa zmenila a ohrozené už boli iba okresy Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Čadca a Kysucké Nové Mesto, kde búrka hrozili od 19:00.

Počasie
Foto: shmu.sk

V piatok sa nad našou oblasťou bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Počasie má byť polooblačné až oblačné, na mnohých miestach s dážďom, prehánkami, miestami aj búrkami. Denná teplota vystúpi na 25 až 31 stupňov Celzia.

Pocko
Foto: shmu.sk

V sobotu začne nad Slovensko od východuzasahovať hrebeň vyššieho tlaku vzduchu. Bude prevažne polooblačno. Miestami sa vyskytnú prehánky a búrky, najmä v popoludňajších hodinách. Denná teplota dosiahne 26 až 32 stupňov Celzia.

Počasie 2.8.2014
Foto: shmu.sk

V nedeľu bude Slovensko ovplyvňovať brázda nízkeho tlaku vzduchu zasahujúca od severozápadu. Meteorológovia čakajú prevažne polooblačno, miestami prehánky alebo búrky. Denná teplota sa vyšplhá na 26 až 32 stupňov Celzia.

Počasie 3.8.2014
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia