Podľa polície sa na košickej akadémii Polárna nestal zločin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zarnay
Poslanec OĽaNO Ján Mičovský (vpravo) a košický učiteľ Oto Žarnay (vľavo) podali trestné oznámenie ešte v marci, polícia však stíhanie nezačala. (archívne foto) Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 31. júla (WEBNOVINY) – Aj druhé trestné oznámenie, ktoré podal prepustený učiteľ Obchodnej akadémie Polárna v Košiciach Oto Žarnay, polícia odmietla. Z uznesenia vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice vyplýva, že nie je dôvod na začatie trestného stíhania.

Ako uvádza vyšetrovateľ, šetrením bolo dostatočne preukázané, že nedošlo k naplneniu objektívnej ani subjektívnej stránky zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Agentúru SITA o tom informoval Oto Žarnay.

Ako Žarnay uviedol, trestné oznámenie podal pre nehospodárne použitie finančných prostriedkov na mzdové náklady dvoch nových pracovných pozícii v celkovej výške 66 765 eur. Aj podľa kontroly Útvaru hlavného kontrolóra bol porušený zákon o rozpočtových pravidlách verejnej správy.

Polícia vypočula vtedajšieho hlavného kontrolóra Košického samosprávneho kraja Vojtecha Farkaša, ako aj riaditeľa Obchodnej akadémie Polárna Košice Petra Ivana. Polícia výrok o odmietnutí veci a začatí trestného stíhania oprela o argumenty riaditeľa školy Petra Ivana, že je v jeho právomoci meniť organizačnú štruktúru a zriaďovať nové pracovné miesta v zmysle zákona o štátnej správe a samospráve v školstve.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Oto Žarnay