Ľudí z korupčnej aféry oslobodili, je medzi nimi prokurátor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

PEZINOK 30. júla (WEBNOVINY) – V korupčnej kauze, kde bol medzi obžalovanými aj prokurátor Michal B., dnes Špecializovaný trestný súd vyriekol oslobodzujúci rozsudok voči všetkým piatim mužom z lavice obžalovaných.

„Pretože nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli stíhaní,“ zdôvodnil predseda senátu po vynesení rozsudku. Ten právoplatnosť nenadobudne, lebo prokurátor sa proti nemu odvolal. Obžalovaní sa práva na odvolanie vzdali.

Kauza sa podľa obžaloby začala pred vyše štyrmi rokmi v januári 2010. Spoluobžalovaný Ľuboš K. vtedy čelil vo väzbe obvineniu z podvodu a chcel sa dostať na slobodu. Prokuratúra tvrdila, že požiadal Jozefa K., aby mu to za najmenej 30-tisíc eur vybavil u sudcu. Podľa prokuratúry po pár mesiacoch v júli toho istého roka dal Jozef K. advokátovi Ladislavovi Š. obálku s neznámou sumou a tento muž spolu s Petrom J. ešte v ten deň údajne odovzdal peniaze Michalovi B.

Na druhý deň peniaze podľa obžaloby putovali doposiaľ nezistenému sudcovi NS SR. Ľuboša K. napokon najvyšší súd prepustil na slobodu. Prokurátor sa na súde obhajoval, že ho dvojica mužov len požiadala o pomoc v prospech väzobne stíhaného. Nevidel na tom nič zlé a požiadal sudcu, či by sa na prípad pozrel. Prokurátor tvrdil, že všetko chcel v zákonných medziach. Generálny prokurátor vlani žiadal o vydanie sudcu NS SR Štefana M. na trestné stíhanie, ale ústavný súd žiadosti nevyhovel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia