Policajná kobra dostane autá, väčšina má skoro tristo koní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad do showroomu v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Policajná kobra dostane na odhaľovanie cestných pirátov nové autá. Ministerstvo vnútra kúpilo Škody Superb, za 21 vozidiel zaplatilo približne 844-tisíc eur. Vyplýva to z kúpnej zmluvy, ktorú zverejnili v Centrálnom registri zmlúv.

Rezort objednal šesť naftových vozidiel Superb a 15 áut s benzínovým šesťvalcom s výkonom 260 koní. Vozidlá budú v službách tzv. policajnej kobry alebo pumy. Jedno auto pôjde hasičskému a záchrannému zboru, vysvetlil pre agentúru SITA riaditeľ komunikačného odboru ministerstva vnútra Ivan Netík.

Škody Superb nakúpilo aj ministerstvo životného prostredia, za päť áut zaplatilo 202-tisíc eur. Jedno takéto auto si objednal aj rezort zdravotníctva v hodnote 40-tisíc eur. Tender na autá vyššej strednej triedy, teda D segmentu, mal hodnotu 20 miliónov eur. Na základe výsledkov súťaže môže rezort vyberať najbližšie štyri roky z vozidiel Audi A4, Škoda Superb a Volkswagen Passat.

Plán je kúpiť 500 vozidiel tejto automobilovej triedy pre políciu, hasičov, okresné úrady ako aj justičnú stráž. Ministerstvo vnútra robí posledné mesiace najväčšiu výmenu vozového parku v histórii rezortu.

Obrazom: Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii

Policajtom kúpili 740 nových Golfov za takmer 17 miliónov eur. Okrem toho sa kupovali aj vozidlá značiek Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty. Na vnútre menia aj dodávky a mikrobusy, v pláne je ešte nákup nových policajných áut terénnej triedy SUV.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR