Kiska si vybavil platobnú kartu, Gašparovič ju nemal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prezident Kiska zavítal do Kežmarku, ulice ožili remeslami
Prezident Andrej Kiska (druhý zľava) počas návštevy medzinárodného festivalu ľudových remesiel a kultúry Európske ľudové remeslo EĽRO 2014 v Kežmarku. Kežmarok, 12. júl 2014. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Pracovné obedy si po novom bude platiť prezident sám vlastnou platobnou kartou napojenou na rozpočet kancelárie hlavy štátu. Za prezidenta Ivana Gašparoviča boli držiteľmi takejto karty pracovníci protokolu, ktorí ňou platili namiesto neho.

Kartu si vybavil Andrej Kiska, podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zmlúv ju môže využívať výlučne na platobné operácie spojené s jeho služobnými povinnosťami.

„Prezident bude túto kartu používať, keď pôjde napríklad na pracovný obed s nejakým veľvyslancom. Útratu bude platiť kartou priamo prezident a nemusí tam byť aj pracovník protokolu,” vysvetlil hovorca hlavy štátu Peter Petrus. Každý deň môže Kiska kartou minúť len určité množstvo peňazí. Informácia o výške denného limitu na karte je však podľa Petrusa dôverná. „Čo je dôležité, nejde o žiadne navýšenie finančných prostriedkov z rozpočtovej kapitoly Kancelária prezidenta SR,” dodal.

Andrej Kiska je síce držiteľom karty, rozhodol sa však každý mesiac darovať celý svoj plat. V júli prerozdelil medzi desať rodín v núdzi čistú mzdu 5 376,30 eura, každá z nich získala pomoc 537,63 eura.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaIvan Gašparovič