Na Slovensku vzniká nová strana, vyplní ľavicové vákuum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Opozícia zbiera podpisy na obžalobu prezidenta
Dokument na podpis návrhu obžaloby prezidenta po skončení brífingu opozičných strán KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS a SaS a po skončení mimoriadnej schôdze vo vestibule NR SR. Bratislava, 16. január 2013. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Petičné hárky s vyše 12 000 podpismi občanov ako aj ďalšie náležitosti k registrácii politickej strany s názvom Jednota – ľavicová strana Slovenska, odovzdali vo štvrtok 31. júla na Sekcii verejnej správy Ministerstva vnútra SR v Bratislave členovia prípravného výboru.

Ivan Goňko, člen prípravného výboru informoval, že pri získavaní podpisov občanov na petičné listiny sa na celom Slovensku stretli s pozitívnymi reakciami ľudí, ktorí pozitívne hodnotili snahy iniciátorov, aby vznikom novej politickej strany vyplnili i hodnotovo uvoľnený priestor v ľavej časti súčasného politického spektra.

Podpis
Foto: mentalhealthy.co.uk

„Občania vyjadrovali spokojnosť s tým, že na politickej scéne vzniká minulosťou nezaťažený politický subjekt s modernou ľavicovou orientáciou,“ konštatoval Goňko.

Po zaregistrovaní sa Jednota – ľavicová strana Slovenska plne sústredí na prípravu volieb do obecných a mestských zastupiteľstiev a volieb starostov a primátorov, ktoré budú 15. novembra. Nová ľavicová strana plánuje ísť do volieb samostatne a ponúknuť voličom zo svojich radov najlepších kandidátov na poslancov, starostov a primátorov.

Ambíciou politického subjektu je oslovenie voličov kvalitne zameraným volebným programom. „V jeho obsahu, na ktorom priebežne pracuje expertná skupina strany, nájdu občania i svoje, na doterajších stretnutiach najčastejšie vyslovované návrhy a odporúčania,“ uzavrel Goňko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať