Záchranka Falck mení biele sanitky za žlté, ide o bezpečnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sanitka falck
ilustračné foto Foto: SITA/Marián Angelovič

BRATISLAVA 2. augusta (WEBNOVINY) – Spoločnosť Falck postupne nahradí všetky biele sanitky žltými. „Hlavným dôvodom je bezpečnosť,“ uviedla hovorkyňa skupiny Falck na Slovensku Alena Lacyková-Krčová.

Dodala, že žltá je z hľadiska bezpečnosti efektívnejšia než biela, ktorá v hustej premávke zaniká, pričom vodiči zaregistrujú žlté vozidlo skôr.

„To znamená zvýšenú bezpečnosť pre naše posádky, menej mimoriadnych udalostí a dopravných nehôd a samozrejme zvýšenú bezpečnosť pre našich pacientov,“ povedal riaditeľ Falck pre strednú a východnú Európu Ivo Krpelan.

Prvé tri sanitky v žltej farbe nasadil Falck do ostrej prevádzky v piatok, a to v Stupave, Sabinove a v Strečne. Cena jednej ambulancie aj s materiálovo-prístrojovým vybavením je približne 100-tisíc eur. Ďalšie žlté sanitky budú zaraďovať do vozového parku spoločnosti postupne, tak, aby sa do roku 2020, teda do konca licenčného obdobia, obmenili všetky vozidlá.

Falck Záchranná a. s. je najväčší poskytovateľ Záchrannej zdravotnej služby na Slovensku. Jej materská, dánska spoločnosť Falck, pôsobí okrem Slovenska v 46 krajinách.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať