Sieti po zverejnení nahrávky prudko klesli preferencie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Kandidát na prezidenta SR Radoslav Procházka počas diskusie o dobrom štáte, morálke a úlohe prezidenta v rámci festivalu Bratislavské Hanusove dni. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 4. augusta (WEBNOVINY) – Preferencie strany Radoslava Procházku klesli o viac ako päť percent. Kým v júni by podľa prieskumu agentúry Focus volilo Procházkovu stranu 15,8 percenta respondentov, v júlovom prieskume by Sieti svoj hlas dalo 10,6 percenta opýtaných. Agentúra Focus prieskum robila od 22. do 29. júla na vzorke 1051 respondentov.

O viac ako štyri percentá si polepšil vládny Smer-SD. V júli by Smer volilo 36,8 percenta opýtaných, v júnovom prieskume mal podporu 32,8 percenta. Ak by sa voľby konali v júli, tretím najsilnejším politickým subjektom by bolo KDH s 9,7 percenta ( v júni 9,3 percenta).

Nasledovali by hnutie OĽaNO so 7,8 percenta (v júni 7,6 percenta), Most-Híd so 7,1 percenta (v júni päť percent) a SMK, ktorej by svoj hlas dalo 5,2 percenta respondentov (v júni 5,1 percenta). Smer by mal 72 poslancov, Sieť 20, KDH by zastupovalo 19 zákonodarcov, OĽaNO 15, za stranu Most-Híd by v parlamentných laviciach sedelo 14 a za SMK 10 poslancov.

Pred bránami parlamentu by ostala SDKÚ-DS s podporou 4,9 percenta, SaS so 4,2 percenta, SNS s 3,8 percenta aj NOVA s 3,2 percentami.

Z prieskumu vyplýva, že voliť by vôbec nešlo 19,8 percenta respondentov, 14,5 percenta nevedelo či nechcelo odpovedať a zvyšných 65,7 percenta opýtaných by voliť išlo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SMER-SD