Smer ponúka v Trnave miesto na kandidátke vysokoškolákovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trnava
Sídlo mestského úradu v Trnave. Trnava, 20. november 2010. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 9. augusta (WEBNOVINY) – Smer-sociálna demokracia chce prilákať do politiky mladých ľudí. Krajská organizácia Trnava chce dať v blížiacich sa komunálnych voľbách možnosť jednému študentovi vysokej školy s trvalým bydliskom v Trnave uchádzať sa o post poslanca mestského zastupiteľstva v Trnave na jej kandidačnej listine.

Ako povedala v pondelok pre agentúru SITA trnavská krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová, strana chce vytvoriť priestor pre ambicióznych mladých ľudí so záujmom o veci verejné.

Podmienkou pre zaradenie študenta na kandidátku podľa Zmajkovičovej je, aby mu nechýbala výrečnosť, rozhľadenosť a schopnosť i ochota prispieť k rozvoju mesta.

„Preto študenti, ktorí majú záujem, majú napísať svoj názor a pomenovať päť vecí, ktoré považujú za ťažiskové a nevyhnutné vykonať v prospech mesta Trnava a jej občanov. Návrh musí obsahovať aj riešenie problému z pohľadu študenta s prípadnými ekonomickými dopadmi na rozpočet mesta,“ povedala Zmajkovičová.

Študent s vyhodnoteným najlepším návrhom sa dostane na kandidátku pre jesenné komunálne voľby poslancov do trnavského mestského zastupiteľstva. Študenti svoje návrhy môžu posielať do konca augusta krajskej centrále strany.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Renáta Zmajkovičová
Firmy a inštitúcie SMER-SD