Grendela podporili opozičné strany, Starému Mestu vráti lesk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gábor Grendel
Kandidát na starostu MČ Bratislava - Staré Mesto Gábor Grendel počas podpisu Koaličnej zmluvy medzi KDH, Most-Híd, NOVA a SaS o spoločnom postupe v komunálnych voľbách 2014 v mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 4. augusta (WEBNOVINY) – Zástupcovia strán KDH, Most-Híd, NOVA a SaS v pondelok v centrále liberálov podpísali koaličnú dohodu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto. Spoločným kandidátom všetkých štyroch strán na starostu Starého Mesta je podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel.

Dohodu podpísali predseda okresného koordinačného centra Bratislava Staré Mesto za stranu NOVA Ľubomír Boháč, predsedníčka okresného centra Bratislava Staré Mesto za stranu KDH Dagmar Valúchová, regionálny predseda strany SaS v Bratislave Vladimír Sloboda a okresný predseda strany Most-Híd v Bratislave Attila Horváth.

Kandidátku predstavia na jeseň

„Naším spoločným cieľom je vrátiť lesk Starému Mestu, vrátiť mu prestíž, ktorá mu určite patrí a ide nám o to, aby potenciál Starého Mesta bol využitý v prospech všetkých Staromešťanov, nielen dvoch, troch, ako tomu býva v súčasnosti,“ vyhlásil po podpise koaličnej zmluvy Grendel.

Staromestská koalícia KDH, Most-Híd, NOVA, SaS chce tiež postaviť spoločnú kandidačnú listinu na poslancov miestneho zastupiteľstva. „Naším spoločným kandidátom je Štefan Bučko, dnešný miestny poslanec v Starom Meste,“ dodal Grendel. Definitívnu kandidátku a volebný program predstavia na jeseň.

Michalská brána
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

O stoličku bude bojovať aj Rosová

V bratislavskom Starom Meste chce na jeseň o starostovskú stoličku opäť zabojovať aj súčasná starostka mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Konkurovať chce tiež občiansky aktivista Kristián Straka, ktorý sa chce o hlasy občanov uchádzať ako nezávislý kandidát.

Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na takýto termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gábor GrendelPavol PaškaTatiana Rosová