Letná škola zvukového majstra na PEVŠ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná škola zvukového majstra na PEVŠ
Mediálne centrum PEVŠ je vybavené špičkovou zvukovou technikou ( mix Solid state Logic C100 HDS, monitory Dynaudio Air series 6, gonzola Digidesign, mix Allen Heath., Nagra Recorder, DPA microphones , AKG Headphones, PC i MAC......) Foto: PEVŠ

BRATISLAVA 5. augusta (WBN/PR) – Prvý ročník Letnej školy „Zvukového majstra“ organizujú Fakulta informatiky a Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy (18.-22. augusta 2014) v Mediálnom centre na Nevädzovej ulici č.5 v Bratislave. Kurz je primárne určený pre študentov stredných a vysokých škôl, ale aj pre ďalších záujemcov, ktorí sa chcú naučiť spracovávať digitálne nahrávky zvuku s využitím špičkovej štúdiovej techniky na platforme Apple.

Výučba bude zameraná na základy nahrávania, mixovania a masteringu konkrétnej zvukovej skladby. Študenti získajú zručnosti pri programovaní skladieb v štúdiových podmienkach vrátane ukážky vizualizácie hudby.

Počas letnej školy bude prebiehať výučba štyroch predmetov. „Základy programovania zvuku a hudby v HTML a JAVA“ bude vyučovať pedagóg Fakulty informatiky PEVŠ Doc. Ing. M. Šperka, PhD. Predmet je zameraný na prehrávanie zvukových súborov, streaming a programovanie MIDI v HTML, Javascripte a Jave, ktoré je možné realizovať aj v domácich podmienkach na osobných počítačoch. „Základy zvukovej skladby s využitím DAW“ povedie Ing. M. Fedor, ktorý je absolventom špecializovaného štúdia na SAE Institute v USA. Študentom bude k dispozícii špičková technika na nahrávanie a tvorbu hudby, postprodukciu, mixážny pult, vyskúšajú si viacmikrofónne nahrávanie, snímanie ruchov a atmosfér, playback a úpravy zvuku na DAW. Tretím predmetom bude „Digitálne spracovávanie zvuku na PC“.

OBRAZOM: Letná škola zvukového majstra na PEVŠ

Nahrávanie akustickej jazzovej skupiny so spevom a následné operácie mixingu a finálneho masteringu bude mať na starosti odborník z praxe audio inžinier Mgr. J. Selnekovič. Základné pojmy a využívanie akustiky pre zvukového majstra budú môcť študenti získať na predmete „Základy akustiky v praxi“, ktorý povedie Ing. Z. Nosko ktorý má dlhoročnú prax v štúdiovej technike (štúdia slov.rozhlasu a televízie).

Mediálne centrum PEVŠ je vybavené špičkovou zvukovou technikou ( mix Solid state Logic C100 HDS, monitory Dynaudio Air series 6, gonzola Digidesign, mix Allen Heath., Nagra Recorder, DPA microphones , AKG Headphones, PC i MAC……)

Záujemcovia o Letnú školu „Zvukového majstra“ sa môžu prihlásiť do 15. augusta 2014. Prihláška a podrobnejšie informácie na: www.paneurouni.com

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PEVŠ Paneurópska vysoká škola