Vodič košickej MHD jazdil opitý, nafúkal cez jedno promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mhd kosice
Košickú MHD čakajú dočasné dopravné obmedzenia. Foto: ilustračné, SITA/Marián Angelovič

KOŠICE 5. augusta (WEBNOVINY) – Opitého vodiča autobusu košickej MHD prichytili dispečeri pri pondelkovej kontrole. Štyridsaťšesťročný šofér nafúkal 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,35 promile a pravdepodobne tak príde o zamestnanie.

Nezodpovedný vodič čelí obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Skončil v policajnej cele. Ako vodičovi prostriedku hromadnej dopravy mu hrozí trest na dva až päť rokov.

Vodič auta mal takmer dve promile

„Polícia v tomto smere vyzdvihuje činnosť vlastnej kontrolnej činnosti zamestnávateľov, ktorí takýmto spôsobom pomáhajú odhaľovať prípady alkoholu za volantom,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Takmer 1,8 promile nafúkal 29-ročný vodič VW Sharan, ktorého zastavili policajti v pondelok v noci na Košickej ulici v Rožňave. Ani tento šofér sa nevyhol obvineniam za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Nafúkal aj kamionista

Poriadne opitého kamionistu zastavili v pondelok pred obedom policajti v Handlovej. Hliadku prekvapil podivný štýl jazdy vodiča kamiónu s bulharskými značkami, zaskočený zostali aj po dychovej skúške.

Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 36-ročný Andrey nafúkal 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile. Opakovaná skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu 2,29 promile. Cudzinca zadržali, obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a vyrozumeli zastupiteľský úrad na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať