Obrazom: V Nitre explodoval rodinný dom, príčinou nebol plyn

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Nitre explodoval rodinný dom, príčinou nebol plyn
Trosky domu, ktorý vybuchol na Vodnej ulici v Nitre v utorok 5. augusta krátko pred polnocou. Nitra, 6. august 2014. Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 6. augusta (WEBNOVINY) – Nočný výbuch v rodinnom dome na Vodnej ulici v Nitre nespôsobil únik plynu. Hasiči po svojom príchode totiž zistili, že už bol dlhší čas odpojený.

Obrazom: V Nitre explodoval dom, nemohol za to plyn

„Na mieste nešťastia zasahovali tri vozidlá a problémy spôsoboval prístup do domu, pretože bol uzamknutý. Hasiči zároveň museli prejsť cez sutiny, pretože časť domu sa zrútila. Dôvodom výbuchu zrejme nebol únik plynu, ten bol dlhodobo zastavený,“ informoval agentúru SITA hovorca nitrianskych krajských hasičov Viliam Pánsky.

Zhorené poistky však naznačovali, že dom nebol odpojený od elektrickej energie, takže príčiny v súčasnosti zisťujú kriminalisti a experti na požiare.

„Príčina zatiaľ nie je známa. Predbežné škody presiahli 100-tisíc eur. V čase explózie nikto nebol v dome a nikto v okolí nebol zranený,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie a poškodzovanie cudzej veci.

V Nitre explodoval rodinný dom, príčinou nebol plyn
Foto: SITA/Martin Havran
V Nitre explodoval rodinný dom, príčinou nebol plyn
Foto: SITA/Martin Havran

Pri Malackách horela strecha domu

Jedna osoba sa zranila pri nočnom požiari v Studienke v okrese Malacky. Hasiči zasahovali pri požiari strechy rodinného domu. Nadránom horela aj záhradná chatka v oblasti Devínskeho jazera.

Podľa informácií z Operačného strediska HaZZ nebol nikto zranený. Príčiny oboch požiarov vyšetrujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať