Pod Tatrami zmizol jazdec na koni, našli ho zraneného

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ostrovu na Dunaji vrátili život, trávu spásajú kone
Pasienky na Veľkolélskom ostrove, kde ochranári v rámci revitalizácie územia obnovili voľnú pastvu koní a dobytka. Veľkolélsky ostrov, 23. máj 2014. Foto: SITA/Martin Havran

POPRAD 7. augusta (WEBNOVINY) – V lesoch pod Tatrami hľadali v stredu nezvestného jazdca na koni, po niekoľkých hodinách ho našli zraneného v lokalite zvanej Včielka v Dolnom Smokovci.

Štyridsaťjedenročný muž z Novej Lesnej odišiel z domu asi o 16:00, o dve hodiny ešte telefonoval s manželkou, krátko pred 20:00 si však osedlaného koňa bez jazdca všimla policajtka.

Koňa neskôr našli v blízkosti rodinného domu a rozbehlo sa pátranie po jazdcovi. Hľadali ho nielen policajti, ale aj horskí záchranári, hasiči a lesníci z TANAP. Podarilo sa lokalizovať jeho telefón a po niekoľkých hodinách ho našli nehybne ležať na zemi.

Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, nedokázal sa pohnúť, našťastie bol pri vedomí. Záchranka ho previezla do nemocnice. Podľa lekárskej správy má ťažký úraz hlavy s podozrením na zlomeninu krčného stavca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať