Kaliňák netúži po zabíjaní, policajti dostanú nové samopaly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Zľava: Minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra plánuje kúpiť približne 430 samopalov pre policajtov zo špeciálnych útvarov. Rezort pripravuje tender v hodnote 900-tisíc eur, uvádza sa v predbežnom oznámení, ktoré zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania.

Ministerstvo chce u špecializovaných tímov vymeniť útočné pušky vzor 58 za štandardné policajné samopaly s menej zraňujúcimi nábojmi. Minister Robert Kaliňák ešte v decembri 2013 v rozhovore pre agentúru SITA poukázal na to, že samopal vzor 58, ktorý niektoré policajné útvary používajú, je vojenskou zbraňou a má vysokú „ranivosť“.

„Úloha policajtov nie je zabiť, ale zastaviť páchateľa a odovzdať do rúk spravodlivosti. Preto chceme, aby samopaly prešli na policajné strelivo pištoľové, to znamená náboje kalibru 9 mm Luger,“ povedal.

V rezorte vnútra plánujú ešte tento rok spustiť tender na pištole. Cieľom je absolútne prezbrojenie, teda policajtom vymenia všetky pištole. Nakupovať budú približne 25-tisíc zbraní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR