Učiteľku, ktorá údajne sexovala so žiakom, súd pokutoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skola
Foto: flickr.com

HUMENNÉ 12. augusta (WEBNOVINY) – Na Okresnom súde v Humennom mali v utorok otvoriť hlavné pojednávanie v prípade údajného sexuálneho zneužitia žiaka základnej školy a ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Učiteľka dostala od súdu pokutu

Obžalovaná 32-ročná Dana K. sa na pojednávanie opätovne nedostavila, za čo jej predseda senátu navrhol poriadkovú pokutu 500 eur. Pojednávanie bez jej prítomnosti nemohol otvoriť a odročil ho na 24. septembra.

Splnomocnený obhajca Ondrej Keller pred súdom uviedol, že dôvody, pre ktoré sa jeho klientka nezúčastnila na pojednávaní, požívajú ochranu a požiadal súd o vylúčenie verejnosti. Súd jeho požiadavke nevyhovel, preto ich obhajca nezverejnil. Predseda senátu vyhlásil, že obžalovaná si zvolila neštandardný postup, keď sa na pojednávania nedostavuje a nedoručila súdu ani potrebné lekárske potvrdenia, preto bude žiadať jej predvedenie. Pokiaľ dôjde k náprave, súd zváži, či bude trvať na poriadkovej pokute.

Pedagogičke hrozí 12 rokov väzenia

Keller pre média uviedol, že jeho klientka sa na pojednávanie nedostavila „z objektívnych dôvodov ,ktoré nastali na jej strane”. Tie však nemôže bližšie konkretizovať, lebo si to obžalovaná nepraje, pričom v jej prípade platí zákon o ochrane osobných údajov. Súd o týchto okolnostiach chcel dnes informovať, ale ten nevyhovel jeho žiadosti o vylúčenie verejnosti. Či sa tieto dôvody týkajú jej pôrodu, nekonkretizoval.

Voči pokute podá obhajoba sťažnosť. Či sa dostaví obžalovaná na septembrový termín, jej obhajca nevedel potvrdiť. Podľa jeho slov dôvody, pre ktoré sa nezúčastňuje na pojednávaniach, môžu mať dlhodobejší charakter.

Pedagogičke, ktorá údajne minulý rok mala sexuálny pomer s 12-ročným žiakom, hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. V tom čase obžalovaná učila na Základnej škole s materskou školou v Koškovciach, kde chlapec chodil do siedmeho ročníka. V máji tohto roku obžalovaná učiteľka porodila dcéru. Počas vyšetrovania polícia vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie k prípadu nezverejnila.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať