Pred Starou tržnicou vyrastú palmy, Bratislavu čaká exotika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Stara trznica
ilustračné foto Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 16. augusta (WEBNOVINY) – Námestie pred Starou tržnicou v Bratislave sa už najbližšiu sobotu počas pravidelného trhu premení na malú letnú oázu s palmami a exotickými dobrotami. Na svoje si prídu deti na mini pláži, návštevníci si budú môcť pochutnať na kokosových orechoch či exotickom ovocí.

Letnú exotiku v centre hlavného mesta nepokazí ani škaredé počasie, v prípade dažďa malú pláž presunú do Starej tržnice. Agentúru SITA o tom informovala Illah van Oijen z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica.

Súčasťou sobotňajšieho TRH – PIAC – MARKT v Starej tržnici bude aj workshop združenia Na streche, počas ktorého záujemcom priblížia, čo je to mestská mikroklíma a ako na nás vplýva.

„Dážď, vietor, teplota, slnečné žiarenie a niekedy dokonca aj vegetáciu v mestách berieme ako samozrejmosť. Tieto prvky však formujú mestskú mikroklímu a majú veľký vplyv na to, ako verejné priestranstvá využívame. Určujú, prečo a kde sa schádzame a dokonca tiež ktorým miestam sa vyhýbame, napríklad počas horúcich letných dní,“ vysvetlila členka združenia Veronika Kovacsová.

Okrem exotickej oázy pred tržnicou a workshopu sa bude v priestoroch Starej tržnice konať aj pravidelný potravinový TRH – PIAC – MARKT, kde budú farmári a drobní obchodníci opäť ponúkať čerstvé potraviny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia