Strelcovi z vraždy Alojza Házyho vymerali 23 rokov basy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuklaci zbran strelba lupez
ilustračné foto Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 13. augusta (WEBNOVINY) – Okresný súd Bratislava I v stredu schválil dohodu o vine a treste, na základe ktorej strelcovi z prípadu vraždy Alojza Házyho z júna 1998 Igorovi Lavrinčíkovi vymerali 23 rokov väzenia súhrnným trestom.

Potvrdil to vyšší súdny úradník Krajského súdu v Bratislave Erik Tomus. Na dohodu o vine a treste upozornila na svojom blogu novinárka Júlia Mikolášiková.

Pre Lavrinčíka je to súhrnný trest, keďže v apríli 2004 bol odsúdený za popravu žilinského bossa Miloša Holáňa s prezývkou Gorila a jeho ochrankára z novembra 1997 na 15 rokov. Alojza Házyho, považovaného koncom 90-tych rokov za silného muža slovenského podsvetia, zavraždili výstrelom z pištole neďaleko Ivanky pri Dunaji v okrese Senec v júni 1998.

Ako píše Mikolášiková, Házy mal blízko k Milošovi Kaštanovi, niekdajšej pravej ruke Mikuláša Černáka, ktorému robil poskoka, pridal sa však k diničovcom. Polícia vlani v apríli po takmer 15 rokoch od Házyho popravy z jej objednania a účasti na vražde obvinila štyroch mužov – údajného šéfa sýkorovcov Róberta L. alias Kýbla, Lavrinčíka, Alojza Kromku prezývaného Čistič a Kaštana.

Minulý týždeň v pondelok dostal exčernákovec Kaštan po dohode s prokuratúrou 14,5-ročný trest za účastníctvo na dvoch vraždách z roku 1998, jedna z nich bola práve vražda Házyho, na ktorú Kaštan podľa súdu naviedol páchateľov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia