SDKÚ je na prahu zvoliteľnosti, Sieť by skončila druhá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SDKÚ DS
SDKÚ-DS Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Parlamentné voľby by podľa prieskumu agentúry MEDIAN SK z júna a júla vyhrala strana Smer-SD so ziskom 45,9 percenta hlasov respondentov. Na druhej priečke by skončila Sieť so ziskom 10,7 percenta a na tretej priečke KDH s rovnými ôsmimi percentami.

Na štvrtom mieste v prieskume je strana Most-Híd so ziskom 7,3 percenta, nasleduje SaS s 5,9 percenta, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktoré dostali 5,5 percenta hlasov respondentov a SDKÚ-DS s piatimi percentami.

Brány parlamentu by neprekročila SMK so ziskom 3,9 percenta a SNS by dosiahla 3,5 percenta. Podpora žiadnej ďalšej strany ani hnutia by nepresiahla tri percentá. Agentúru SITA o prieskume informoval riaditeľ spoločnosti MEDIAN SK Jindřich Bardon.

Prieskum robili od 23. júna do 20. júla na reprezentatívnej vzorke 1 021 respondentov vo veku 18 až 79 rokov. Volebná účasť by bola podľa prieskumu 57,4 percenta (35 percent by sa určite a 22,4 percenta skôr zúčastnilo). K urnám by neprišlo 39,7 percenta opýtaných (skôr nie 9,2 percenta a určite nie 30,5 percenta). Nerozhodnutých bolo 2,9 percenta účastníkov prieskumu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Median SKSMER-SD