Kaník: Fico manipuluje verejnosť, nebyť sankcií, bude vojna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico utešil stovky žien, Smer oslavoval MDŽ
Predseda strany Smer-SD Robert Fico počas podujatia pri príležitosti osláv MDŽ v Nitre za účasti predstaviteľov vládnej strany. Nitra, 5. marec 2014. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 16. augusta (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico pokračuje podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka v proruskej politike a plní úlohu ruského agenta v EÚ. Ako povedal Kaník vo štvrtok pre agentúru SITA, Fico napáda jednotne dohodnuté sankcie.

„Tvrdí, že sa to malo riešiť inak. Ako inak? Je treba zastaviť agresora, ktorý rozpútal konflikt, pričlenil si časť územia, ako inak to riešiť, ak nie ekonomickými sankciami? Ak nie sú vhodné ekonomické sankcie, tak existuje len jeden nástroj a to je ostrý vojenský konflikt,“ vyhlásil Kaník, podľa ktorého sa Fico snaží manipulovať verejnosť, že existujú aj iné možnosti.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Kaník chce od Fica garanciu uhradenia škôd

„Ekonomické sankcie sú posledným nástrojom ako prinútiť krajinu, aby zmenila svoje správanie mierovými hospodárskymi nástrojmi. Iné riešenia je len vojna. Tú nikto nechce,“ dodal Kaník s tým, že vojna by priniesla tisícnásobne vyššie straty na životoch i ekonomických hodnotách.

Kaník vyzýva Fica, aby garantoval všetkým slovenským firmám, ktorých sa negatívne sankcie dotknú, že im budú uhradené škody tak, aby nebolo ohrozené ani jedno pracovné miesto. „Mal by urobiť všetko preto, aby to bolo urobené z európskych zdrojov. Mnohé krajiny už podnikli takéto kroky, naša vláda však mlčí a nepriateľa vytvára z Ukrajiny, ktorá je obeťou agresie Ruska,“ zdôraznil Kaník.

Premiér Robert Fico trvá na svojom postoji, že ak je krízová situácia, tak ju treba riešiť inými metódami, ako podľa neho nezmyselnými sankciami.

VIAC NÁJDETE TU.

Fico podľa Kaníka útočí na Ukrajinu

Kaník kritizoval Fica aj za postoj k energetickej bezpečnosti Slovenska. Fico podľa neho na jednej strane povie, že máme takmer plné zásobníky plynu a dodávky plynu pokračujú bez problémov. „Zároveň otáča tieto fakty naruby a vytvára dojem, že Ukrajina vytvára energetickú krízu Slovenska. Snaží sa vytvoriť dojem, že problém je Ukrajina a nie Rusko,“ povedal Kaník.

Ak dôjde k ohrozeniu dodávok plynu je to podľa neho pre konflikt, ktorý rozpútalo Rusko, ale Fico obviňuje Ukrajinu. „Fico teda verbálne útočí na Ukrajinu zo západu, z prostredia EÚ. Je to postoj politika, ktorý sa chová ako agent Putina,“ vyhlásil Kaník.

Zatiaľ sú dodávky plynu na Slovensko bezproblémové, povedal vo štvrtok Fico na tlačovej besede. „Musíme sa však pripravovať na komplikovanejšie scenáre. Ľudia ani slovenský priemysel sa však nemusia obávať, aj keby došlo k radikálnemu zastaveniu dodávok plynu,“ povedal Fico.

VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľudovít KaníkRobert Fico