Možný kandidát Siete vypočul Procházku, odchádza z SDKÚ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivo Nesrovnal
Predseda Komisie finančnej stratégie a pre správu a podnikanie s majetkom mesta Bratislava Ivo Nesrovnal na TB o výsledku mimoriadneho zasadnutia vo veci netransparentnej súťaže na správu mestského majetku. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Kandidát SDKÚ-DS na bratislavského primátora Ivo Nesrovnal odchádza zo strany. Nesrovnal mal večer prísť a toto svoje rozhodnutie odísť zo strany zdôvodniť na predsedníctve bratislavského regionálneho zväzu SDKÚ-DS, napriek pozvaniu sa však nedostavil.

Predseda bratislavskej krajskej organizácie strany Michal Luciak na krajskom vedení strany uviedol, že SDKÚ-DS rešpektuje Nesrovnalovo rozhodnutie a vytvára základ pre širokú zmysluplnú pravicovú koalíciu pre komunálne voľby v Bratislave. Luciak zároveň odmieta Nesrovnalove tvrdenia, že by sa pri rokovaniach strany dohadovali o rozdelení mandátov a vplyve v bratislavských mestských podnikoch.

Ivo Nesrovnal do súťaže o primátorské kreslo v Bratislave vstúpil ako kandidát SDKÚ-DS ešte v januári. Ponuku na kandidatúru dostal aj od predsedu Siete Radoslava Procházku pod podmienkou, že vystúpi z SDKÚ-DS.

„V súvislosti s množiacimi sa špekuláciami a dezinformáciami o mojom odchode z SDKÚ-DS vyhlasujem, že ostávam členom SDKÚ-DS. Naďalej sa uchádzam o podporu širokej stredopravej koalície,“ informoval Nesrovnal 6. augusta. Vo štvrtok, ale oznámil, že so straníckou politikou končí. „Rozhodol som sa kandidovať ako nezávislý kandidát a vystúpiť z SDKÚ-DS,“ povedal pre televíziu Markíza.

Strana Sieť doteraz nepredstavila svojho kandidáta na primátora Bratislavy, aj keď Procházka 27. mája avizoval, že ho predstaví do týždňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo NesrovnalMichal Luciak
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana