Muž ukradol auto so ženou a dieťaťom, stopli ho až výstrely

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kradez nehoda
Peter nastúpil pred jedným zo supermarketov do Octavie, v ktorom vzadu sedela žena s dieťaťom, a ukradol ju. Foto: Dvadsaťpäťročný Peter R. nastúpil pred j

DUNAJSKÁ STREDA 15. augusta (WEBNOVINY) – Bratislavčana, ktorý vo štvrtok ráno na Kazanskej ulici na bratislavských Dolných Honoch ukradol naštartované auto, v ktorom sedela aj žena s malým chlapčekom, už obvinili z obmedzovania osobnej slobody a neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla.

Páchateľa po streľbe a následnej nehode policajti chytili pred Dunajskou Stredou. Momentálne je v policajnej cele aj s návrhom na vzatie do väzby.

V aute sedela žena s dieťaťom

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, 25-ročný Peter R. nastúpil pred jedným zo supermarketov do Octavie, vodička v ňom nebola, vzadu však sedela žena s dieťaťom a namieril si to smerom na Dunajskú Stredu.

To už boli pripravení aj policajti v Trnavskom kraji. Po opakovaných prosbách ženy, aby ich pustil, oboch vysadil v obci Bač. Po niekoľkých kilometroch ho zastavila policajná hliadka. Keď sa priblížili k autu, vodič vyštartoval proti nim, pričom ich aj ohrozil, uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Policajti museli strieľať

S autom sa potom otočil späť smerom na Šamorín. Na viacnásobné policajné výzvy nereagoval, policajti preto použili služobné zbrane.

Na vozidle zasiahli zadné pneumatiky, auto havarovalo a šoféra policajti zadržali. Páchateľa si prevzali bratislavskí policajti, polícia v Dunajskej Strede navyše ohrozenie hliadky prešetruje ako útok na verejného činiteľa. Žene s dieťaťom sa našťastie nič nestalo.

Kopa hliny zastavila aj iného muža unikajúceho polícii

Kopa hliny zastavila mladého vodiča, ktorý sa snažil ujsť policajtom. Kriminalisti ho chceli skontrolovať v blízkosti Čachtického hradu. Dvadsaťtriročný šofér ich však ohrozil autom a narazil im aj do služobného vozidla.

Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, kriminalisti mali na vodiča Seatu pár otázok k trestnej činnosti, v ktorej figurovalo podobné auto ako to, čo mal požičané. Martin si to však namieril na Čachtice, potom na obec Častkovce v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Na ich výzvy nereagoval, vypol svetlá a unikal ďalej. Potom prešiel do protismeru, lebo sa chcel otočiť, policajti ho však predbehli a zablokovali mu cestu. Mladíka pod hrozbou použitia zbrane vyzvali, aby vyšiel z auta, no on si to namieril rovno na nich, obaja stihli včas odskočiť.

Vodič potom narazil do policajného VW a dupol na plyn, za obcou Podolie narazil do kopy hliny. Z auta ušiel a po naháňačke skončil v rukách policajtov. „Prečo chcel ujsť je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla Antalová. Čachtičan teraz čelí obvineniam z útoku na verejného činiteľa, za čo mu hrozí trest na tri až osem rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia