Srdcia šité na mieru pomôžu deťom s kardioproblémami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Srdce
Foto: Advantage, s. r. o.

BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Projekt Nadácie Detského kardiocentra s názvom Srdcia šité na mieru chce pomôcť zlepšiť podmienky deťom, ktoré majú choré srdcia.

Podporiť deti je možné kúpou hračiek, ktoré pre nadáciu šijú chránené dielne Donna Rossi a Domov sociálnych služieb Prima.

Pracujú v nich zdravotne postihnutí ľudia, agentúru SITA informovala programová manažérka nadácie Jana Kadlečíková. Chránené dielne vyrábajú zvieratká s tvárou v tvare srdca, pričom ich následne nadácia ponúka na predaj spoločnostiam či jednotlivcom.

Spoločnosti, ale i jednotlivcom

Viac informácií o možnostiach získania hračiek sa nachádzajú na stránkach www.nadaciakdc.sk a https://www.facebook.com/pages/Detsk%C3%A9-kardiocentrum-Bratislava/398021309675. Záujemcovia sa dozvedia viac aj cez mail na jana.kadlecikova@nadaciakdc.sk alebo na čísle 0905 438 824.

„Našim zámerom je poskytnúť vyrobené zvieratká spoločnostiam, ktoré sa rozhodnú podporiť našu nadáciu formou zakúpenia určitého množstva hračiek pre zamestnancov spoločnosti, resp. na firemné či rodinné akcie, ale aj jednotlivcom, ktorí by ich chceli pre svoje deti,“ vysvetlila správkyňa nadácie Mária Kadlečíková. Ako dodala, výťažok z každej hračky poputuje nadácii.

Podporujú ho aj známe osobnosti

Projekt sa rozhodli podporiť aj herec a zabávač René Štúr a herečka Jana Lieskovská, ktorí sa stali jeho tvárami. „Je pre mňa cťou byť súčasťou projektu s takým veľkým srdcom. Myšlienka prepojenia chránených dielní a detí z kardiocentra je podľa mňa nádherným a silným príkladom toho, že každý jeden z nás má v sebe moc urobiť niečo výnimočné pre druhého človeka a spoločnosť ako takú. Pretože aj drobnosť s veľkým srdcom vie urobiť zázrak,“ uviedla Jana Lieskovská.

René Štúr obdivuje ľudí, ktorí sa napriek svojmu zdravotnému obmedzeniu nevzdávajú, chcú byť rovnocenní, chcú pracovať a zároveň pomáhať ostatným, ktorí sú na tom ešte horšie, ako oni sami. „Títo ľudia sú príkladom toho, aký by mal byť človek k človeku a ako by mal fungovať reťazec nášho vnútorného šťastia,“ priblížil.

Každá hračka je vyrobená na Slovensku ručne na šijacom stroji, pričom majú svoje mená, ktoré vymysleli škôlkari z vybranej bratislavskej škôlky.

„Podporte Nadáciu Detského kardiocentra kúpou akéhokoľvek počtu zvieratiek a pomôžete zlepšiť podmienky našim deťom,“ vyzvala ľudí Mária Kadlečíková, ktorá nadáciu spravuje. Do predmetu mailu je potrebné napísať meno a typ zvieratka. Hračky stoja 7,90 eur, peniaze je potrebné zaslať na účet 4020311381/7500.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Detské kardiocentrum