Slovensko pocíti chlad, vyskytnú sa búrky, miestami aj hmla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dazd
ilustračné foto Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Vo štvrtok bude cez Slovensko postupovať smerom na východ zvlnený studený front. Na svojich stránkach o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Deň prinesie oblačné až zamračené počasie a na mnohých miestach hrozí dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky, a to najmä na východe. Na hrebeňoch Tatier by sa mohli prechodne objaviť aj snehové zrážky.

Oblačnosť sa bude postupom dňa zmenšovať, dopoludnia najmä na západe, popoludní aj na ostatnom území. Bude však chladno. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 18 až 23, v severnej polovici územia na 12 až 18 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 6 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor 10 až 30 km/h, na juhovýchode popoludní v nárazoch okolo 45 km/h.

V piatok sa cez strednú Európu presunie nad Ukrajinu vyšší tlak a k nám bude prúdiť od juhozápadu vlhší vzduch. Počasie bude prevažne polooblačné, ojedinele s prehánkami. Ráno sa miestami môže vyskytnúť hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 24 stupňov Celzia, nočná sa bude pohybovať okolo 10 až 4 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne južný vietor 5 až 15 km/h.

Počasie
Foto: shmu.sk

V sobotu bude nad naše územie prúdiť od juhu až juhozápadu vo vyšších vrstvách ovzdušia vlhší a teplejší vzduch.

Deň bude polooblačný až oblačný, ojedinele sa môže vyskytnú občasný dážď alebo prehánky. Denná teplota vystúpi na 18 až 24, nočná na 13 až 7 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor do 15 km/h, na západe severozápadný vietor 5 až 20 km/h.

Počasie
Foto: shmu.sk

Nedeľa bude už opäť chladnejšia. Z Čiech bude nad naším územím smerom na východ rýchlo postupovať studený front. Za ním k nám bude prúdiť studený vzduch od severozápadu.

Deň sa vyznačí premenlivou veľkou oblačnosťou a na väčšine územia sa objavia prehánky alebo občasný dážď, ojedinele búrky. Zrážky budú postupom dňa ubúdať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Bude veterno. Denná teplota sa bude pohybovať okolo 16 až 21 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav