Pas Žilinčana bojujúceho na Ukrajine asi vydali na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pas rohac ukrajina
Ukrajina zverejnila fotografiu pasu zadržaného Slováka Miroslava Roháča. Foto: facebook.com/anton.gerashchenko

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra pripustilo, že cestovný pas na meno Miroslav Roháč, ktoré mal u seba zadržaný muž bojujúci s proruskými separatistami na Ukrajine, bol s vysokou pravdepodobnosťou vydaný na Slovensku slovenskému občanovi.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Podľa ministerstva sa to dá konštatovať na základe niektorých znakov tohto dokladu, ktorého fotografiu zverejnili médiá. „Ministerstvo vnútra SR zatiaľ nedisponuje originálom cestovného dokladu, ktorý zverejnilo ukrajinské ministerstvo vnútra,“ upozornil Tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

Ministerstvo kontaktovalo Ukrajinu

Rezort diplomacie sa aj vo štvrtok prostredníctvom nášho zastupiteľského úradu v Kyjeve pokúšal od ukrajinských orgánov zistiť, či je zadržaný muž naozaj Slovák.

„Obdržali sme nezmenenú odpoveď, na prípade pracujú. Je potrebné si uvedomiť, že v oblasti Donecka prebiehajú boje, a preto aj komunikácia medzi Kyjevom a Donbasom nemusí prebiehať štandardnými cestami a spôsobmi,“ povedal agentúre SITA šéf tlačového odboru ministerstva zahraničia Peter Susko. Odpovede z ukrajinskej strany sa budú podľa neho domáhať aj naďalej.

Slovák mal žiť dlhšie v západnej Európe

Skutočnosť že muž, ktorý bojoval pri Donecku na Ukrajine na strane proruských síl, je pravdepodobne naozaj Slovák Miroslav Roháč, agentúre SITA v stredu potvrdil zdroj blízky polícii. Slovák pochádza zo Žiliny a má prechodný pobyt v Banskej Bystrici.

Ešte prednedávnom však dlhšie býval v západnej Európe, na našom území sa zrejme pred odchodom do konfliktnej oblasti zdržal len krátky čas. Portál Aktuálne.sk uvádza, že muž dlhodobo žil v Írsku.

Ukrajinci oficiálne do tejto chvíle nepotvrdili informáciu o tom, že by pri Donecku zadržali Slováka, bojujúceho na strane proruských separatistov.

VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia