V Tatrách zahynul český turista, neprežil stometrový pád

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda, záchranári
Foto: Ilustračné foto Shutterstock

POPRAD 19. augusta (WEBNOVINY) – Vo Vysokých Tatrách v utorok popoludní zahynul 82-ročný český turista. Udalosť nahlásil na horskú službu neznámy turista, ktorý bol svedkom, ako sa muž zrútil z reťazí smerujúcich z Chaty pod Rysmi. Po približne 100-metrovom páde do doliny zostal muž v bezvedomí.

Záchranári okamžite požiadali o spoluprácu posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá zobrala na palubu vrtuľníka horského záchranára a spolu smerovali k postihnutému. V tom čase už iní turisti resuscitovali pacienta, ktorému zlyhávali základné životné funkcie, informovala Horská záchranná služba.

Pre silný vietor sa posádke vrtuľníka nepodarilo priblížiť k miestu nehody a nedokázali ani vysadiť lekára alebo záchranára. Po zemi okamžite vyrazila skupina deviatich horských záchranárov, ktorá po príchode na miesto už nedokázala postihnutému pomôcť.

Pri páde utrpel 82-ročný turista vážne poranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Telo nebohého turistu záchranári transportovali do Starého Smokovca, kde ho odovzdali hliadke Policajného zboru a pohrebnej službe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia