V Smere diskutujú o výmene až siedmich štátnych tajomníkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico paska kazimir smer
Zľava: Minister financií SR Peter Kažimír, predseda strany Robert Fico a predsedajúci snemu a podpredseda strany Pavol Paška počas pracovného snemu strany Smer-SD. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 20. augusta (WEBNOVINY) – Vo vládnej strane Smer-SD momentálne diskutujú o menách šiestich až siedmich štátnych tajomníkov, ktorých by mohol kabinet vymeniť.

Potvrdil to po dnešnom rokovaní vlády premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. „To bude ďalšia vlna, ktorá bude predmetom výmeny. Potom prídu na rad rozhodnutia v miestnej štátnej správe, ďalej to budú rozhodnutia aj v samotných straníckych štruktúrach Smeru,“ uviedol Fico po rokovaní vlády.

Fico avizoval výmeny na postoch 28. júna na mimoriadnom pracovnom sneme strany. Povedal, že prídu individuálne zmeny vo vláde a na postoch štátnych tajomníkov aj v štruktúrach strany.

Bývalý minister školstva Dušan Čaplovič a minister hospodárstva Tomáš Malatinský podali 2. júla demisiu, na druhý deň ich nahradili Peter Pellegrini (bývalý štátny tajomník MF SR) a Pavol Pavlis (bývalý štátny tajomník MH SR). Kabinet potom 9. júla schválil za štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Rastislava Chovanca. O ďalších nových štátnych tajomníkoch však zatiaľ vláda nerozhodla.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan ČaplovičPavol PavlisPeter PellegriniRobert FicoTomáš Malatinský
Firmy a inštitúcie SMER-SD